Hoi Tom,
Zoals hieronder reeds aangehaald heb je een STL bestand nodig dat je doorstuurt naar de hub die jouw print zal uitvoeren. Normaal gezien zal zowel 3D hubs als de hub in kwestie het bestand controleren alvorens de print te starten zodat je zeker een goed resultaat krijgt.
De “waterdichtheid” van een object moet je verstaan als dat wanneer je het object zou opvullen met water, er niets mag uitlopen. Soms kan het gebeuren, vooral dan met bestanden van het internet, dat er een gaatje(lees: een driehoek ontbreekt) in het oppervlak van het object zit waardoor het dus niet meer waterdicht is. Hiervoor moet je begrijpen hoe een STL bestand is opgebouwd, je kan via volgende link een korte en goede beschrijving terugvinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/STL-bestand
In veel gevallen kan het STL bestand nog hersteld worden door de “slicing” software indien het om niet extreme aantallen gaat.
De grootte van jouw object wordt bepaald in het programma waarin je de tekening maakt, achteraf kan het object wel nog vergroot of verkleind worden in de slicing software dmv een schaling in te stellen.
Wat betreft materiaalkeuze hangt het af van wat je met het object wil doen, in veel gevallen is PLA voldoende. ABS is iets minder breekbaar in die zin dat het verder zal doorbuigen tov PLA alvorens te breken, ABS is echter wel moeilijker te printen ivm hechtingsproblemen aan het printplatform. Om de breekbaarheid van PLA deels op te lossen is er een materiaal genaamd PLA-PHA wat de flexibiliteit verhoogt terwijl de goede printeigenschappen van PLA behouden blijven.
Nog een laatste tip… Wanneer je jouw object ontwerpt, zorg er dan altijd voor dat je een solide basis hebt waarvan kan worden gestart. Dus zorg voor een vlakke kant aan het object die voldoende groot is zodat dit op het platform kan geplaatst worden.
Als je nog vragen hebt, stel ze gerust.
MVG,
Kevin Hofmans.