Wie kan mij helpen met het volgende? …
Ik ben in het bezit van een Sense3D handscanner 1 (zie foto) en zoek hiervoor een hulpmiddel om gemakkelijker en sneller personen in te kunnen scannen. Wie deze scanner kent, weet dat deze heel gevoelig is voor verstoringen (slecht licht, beweging, afstand). ‘Lost tracking’ is een veel voorkomende melding. Vaak zijn veel pogingen nodig om tot een goede scan te komen. Om te zorgen dat geen verkeerde bewegingen meer kunnen ontstaan en de scanafstand te waarborgen, zoek ik een hulpmiddel. Nu heb ik al aardig wat ‘lazy susans’/turntables gezien op youtube, maar ik zoek net een tegenovergestelde techniek. Dus niet de persoon laten draaien, maar de scanner om de persoon heen. Dit op een langzame en gecontroleerde manier, waarbij de scanner in verschillende hoeken gezet kan worden, om ergens goed op of onder te kunnen kijken. Liefst geautomatiseerd of anders op een simpele mechanische manier.
Wie kan mij hiermee verder helpen in welke vorm dan ook? Andere tips en trucs voor een beter scanresultaat, zijn ook van harte welkom!
Ik ken je probleem met de Sense3D! Wij hebben nu de ‘Structure Sensor’ die je op je Ipad kan plaatsen. Werk heel goed en gemakkelijk. Wil je deze aanraden.
Voor je huidige probleem zal ik via Twitter onze community vragen om je te helpen.
Bedankt voor je reactie en dat je het ook bij jullie community legt.
Past deze alleen op de ipad en wat is de scanresolutie? Ik heb namelijk een samsung ativ smart pc (tablet).
Groot voordeel zoals ik zie, is dat je je handen vrij hebt. Ik zal op dit moment niet snel een ipad en/of nieuwe scanner kopen. Eerst het onderste uit de kan halen met de sense, maar als het me tegen blijft vallen (resolutie is ook niet denderend hoog) dan toch maar naar een nieuwe uitkijken. Voor nu hard op zoek naar een draaimechaniek om een persoon met een gecombineerde verticale beweging met beweegbare stand voor de scanner. Hopelijk is er iets kant-en-klaar, maar van timmeren ben ik ook niet vies hoor.
Ik dacht meer aan een fotostatief op wielen. Twee aparte wieltjes aan de voorkant rijden langs een ronde schijf. Een statief is ca 20 euro en een plankje met wielen ook zo iets. Een eventueel verloop kan je printen.
Ja een fotostatief is inderdaad een goed idee. Een klein nadeel alleen hiervan is dat ik dan de kromming mis. Juist daar ik ook zwangere buiken wil scannen, wil ik met de scanner op een vaste afstand van de lichaamsvorm blijven, daar ik ook zwangere buiken wil scannen. De scanner moet dus de bolling van de buik volgen en er loodrecht op blijven ‘kijken’.
Een gordijnrail maar ook een statief kan ik misschien éénmalig een kromming geven, maar natuurlijk niet telkens verbuigen naar een andere buikvorm. Tenzij er een soort flexibel materiaal te vinden is, die je telkens in de gewenste vorm kan buigen en stevig genoeg blijft om de sanner eraan te monteren. Heb jij hier een idee voor?
Misschien als het ware een electrapijp die je buigt en dan fixeert tegen terugbuigen.
Wanneer het een rechte staander wordt, zoals inderdaad een statief, dan moet ik iets bedenken om de scanner gemakkelijk naar een gewenste afstand tot het lichaam te kunnen schuiven. Het zou dan een horizontaal stangetje kunnen zijn welke je dan kan in- en uitschuiven. Dit laatste heeft niet de voorkeur daar je dan afhankelijk wordt of de bedienende persoon dit handmatig goed doet. Het risico is dat wanneer dit bijv. te snel gaat, er de melding komt ‘lost tracking’ waardoor je vaak opnieuw moet beginnen.
Om de scanner gecontroleerd langzaam omhoog te kunnen schuiven (tijdens het langzaam ronddraaien), denk ik aan een soort katrol-systeem. Zou dat kunnen denk je? Misschien iets simpel als een trektouwtje door het statief, met een opwindkatrol.
Het idee is dus om langzaam tegen het statief te duwen om het draaiplateau te laten draaien en tegelijkertijd aan het katrol te draaien. Wanneer wat je zegt, inderdaad een wieltje onder het statief maakt en een koppelstangetje naar het plateau, dat is het een uitgedacht plan. Nu nog maken
Ik stel het zeer op prijs wanneer je met me kan verder denken hierover en ideeën van andere mensen zijn natuurlijk ook welkom.